"A nemesfémek lassabb indulása jelentős növekedést eredményez majd" - állítja egy befektető és egy publicista

IBIS InGold Szerkesztősége

13. 01. 2021

Néhány héttel ezelőtt elkészítettük Önnek azt a cikket, amely Lawrie Williams sikeres londoni publicista, író és befektető előrejelzését tárgyalta. Williams arról értekezett, hogy a 2020-ra vonatkozó előrejelzése hogyan közelíti meg a valóságot. Január elején Lawrie Williams közétett egy újabb cikket, amelyben az idei esztendővel foglalkozik. Nézzük meg, mit jósol az ismert publicista erre az évre a nemesfémekkel kapcsolatosan.

 

Az arany ára 1900 amerikai dollár körül stabilizálódott, míg az ezüst ára unciánként 27 amerikai dollár körül stabilizálódott. Williams szerint rövid távon további növekedésre lehet számítani. A befektetők kezdeti lelkesedése azonban egy ideig lehűlhet, ami enyhe árkorrekciókat eredményezhet. Ez azonban mindenki számára alkalmat nyújt arra, hogy növelje aranykészleteit. 

 

Sőt - még nincs vége ...

Vannak elemzők, akik feltételezik, hogy a dollár nem engedi annyit növekedni az arany árát, mint ahogyan azt a piac tenné, éppen azért, mert a dollár, legalábbis annak egy töredéke, továbbra is betölti a világ tartalék valuta funkcióját. Williams szerint azonban minden fal ledől egyszer (és az amerikai fizetőeszköz falai már régóta omladoznak), és új fény ragyogja majd be a szürke monarchiát. -"... mielőtt ez bekövetkezne, arra számítunk, hogy az arany kisebb lépésekben folyamatosan növekszik, mintegy 10% -tól akár 20% -ig évente" - jósolja Williams.

Az aranyba befektetők minden bizonnyal pénzt keresnek befektetéseikkel, és továbbra is élvezhetik az anyagi biztonsággal teli, független életet. Ezenkívül az óvatos növekedés, ahogy Williams írja, hozzájárul a piacok stabilan tartásához. 

 

De, ahogy az lenni szokott, mindig készül valami a háttérben ...

„Nem veszünk tudomást arról, hogy sok olyan szereplő van a színen, aki mindent megváltoztathat. 2008-ban a pénzügyi piac összeomlása röpítette az aranyat és az ezüstöt a befektetők érdeklődésének előterébe a rákövetkező három évre. A Covid-19 és minden, ami ezzel kapcsolatos, (továbbra is) nagyon hasonló módon befolyásolhatja a világgazdaságot.”

Annak ellenére, hogy a bankok viszonylag gyorsan magukhoz tértek, és lépéseket tettek a gazdaság javítása érdekében, a vírus mutálódott. Ezek viszonylag nagy változásokat okoznak a tervekben. Ha ez megismétlődik (ami nagyon valószínű), jelentős növekedésre lehet számítani az arany és az ezüst esetében. 

Ha nem akarja lekésni a befektetési vonatot, és ha biztonságban szeretné élni az életét, miközben élvezi a kellemes bevételeket, kezdjen el befektetni aranyba. Az arany és az ezüst már 1200 HUF ellenében megvásárolható.