A Swiss bank beszámolója szerint az arany jól fog teljesíteni idén.

IBIS InGold Szerkesztősége

13. 05. 2020

Az első piaci visszaesés után az arany emelkedik. A következő hullámban a befektetők nemesfémben fogják elhelyezni befektetéseiket, ami egy biztonságos kikötőt jelent. A COVID-19 pandémia következtében kialakult világgazdasági helyzet még mindig nem ad okot a megnyugvásra. 

 

Úgy tűnik, hogy a sárga fém szállításával kapcsolatos problémák, amelyek elsősorban a légi szállítás teljes kudarcából eredtek, már megoldottak. A bányaipar megpróbálta mozgásban tartani a piacot, és azt akarta, hogy a befektetők továbbra is bebiztosíthassák pénzügyeiket. A szállítási bonyodalmak miatt azonban az átlagos szállítási költség 60% -kal nőtt, ami szintén jelentős hatással volt az arany árára.

Most azonban a nemesfém újult erővel ismét visszatért. Az egyik legnagyobb svájci bank, stratégája Joni Teves, úgy gondolja, hogy a fém hamarosan áttöri az idei első negyedévben meghatározott ár korlátokat. A befektetők továbbra is arra vágynak, hogy az arany biztosítsa pénzüket, és meg kell jegyezni, hogy minél előbb helyezi ebbe a befektetéseit, annál jobb. Egyes amerikai bankok a csillagos égbe látják röppenni az aranyat (Addig vásároljon aranyat, amíg drága nem lesz. Másfél év múlva 3000 dollárba is kerülhet.)

„Az arany ma nagyon vonzó befektetés, mert senki sem tudja, mi fog történni a gazdasággal. Arra számítunk, hogy a növekedés enyhén lelassul, ugyanakkor megnő a fém iránti kereslet, amely diverzifikálja a befektetési portfóliókat ”- mondja Teves. Valójában az arany példa értékűen működik a diverzifikáció során (a megtakarítások és befektetések elosztása többféle eszközbe). Annak a ténynek köszönhetően, hogy az arany ára gazdasági válságok idején és a rosszabb időszakokban emelkedik a legjobban, nagyon jól védi az egyéb megtakarításokat és befektetéseket. A stratégia szerint fennáll annak a lehetősége, hogy az arany hamarosan eléri az 1800 USD/trójai unciát.

Az Arany Világtanács jelentése szerint 2020 első negyedévében 80% -kal nőtt az arany iránti kereslet, és a hírek szerint a koronavírus-járvány a növekedés fő oka. A nagy kormányzati kiadások az egész világon aggodalmakat vetettek fel a devizák valós eszközökhöz viszonyított értékével kapcsolatban.

„A Fiat pénznemei biztosan nem lesznek népszerűek a Covid utáni időszak befektetésekben” - mondja David Lenox, a Fat Prophets elemzője. Valójában az állami pénznemeket semmilyen valós érték vagy árucikk nem fedezi. 

A fizikai arany egy univerzális világpénz, amely az egész világon rendkívül likvid, ráadásul nem esik infláció alá, és fenntartja értékét hosszú távon.