A Swiss bank beszámolója szerint az arany jól fog teljesíteni idén

IBIS InGold Szerkesztősége

13. 05. 2020

Az első piaci visszaesés után az arany emelkedik. A következő hullámban a befektetők nemesfémben fogják elhelyezni befektetéseiket, ami egy biztonságos kikötőt jelent. A COVID-19 pandémia következtében kialakult világgazdasági helyzet még mindig nem ad okot a megnyugvásra. 

 

Úgy tűnik, hogy a sárga fém szállításával kapcsolatos problémák, amelyek elsősorban a légi szállítás teljes kudarcából eredtek, már megoldottak. A bányaipar megpróbálta mozgásban tartani a piacot, és azt akarta, hogy a befektetők továbbra is bebiztosíthassák pénzügyeiket. A szállítási bonyodalmak miatt azonban az átlagos szállítási költség 60% -kal nőtt, ami szintén jelentős hatással volt az arany árára.

Most azonban a nemesfém újult erővel ismét visszatért. Az egyik legnagyobb svájci bank, stratégája Joni Teves, úgy gondolja, hogy a fém hamarosan áttöri az idei első negyedévben meghatározott ár korlátokat. A befektetők továbbra is arra vágynak, hogy az arany biztosítsa pénzüket, és meg kell jegyezni, hogy minél előbb helyezi ebbe a befektetéseit, annál jobb. Egyes amerikai bankok a csillagos égbe látják röppenni az aranyat (Addig vásároljon aranyat, amíg drága nem lesz. Másfél év múlva 3 000 dollárba is kerülhet.)

„Az arany ma nagyon vonzó befektetés, mert senki sem tudja, mi fog történni a gazdasággal. Arra számítunk, hogy a növekedés enyhén lelassul, ugyanakkor megnő a fém iránti kereslet, amely diverzifikálja a befektetési portfóliókat” - mondja Teves. Valójában az arany példa értékűen működik a diverzifikáció során (a megtakarítások és befektetések elosztása többféle eszközbe). Annak a ténynek köszönhetően, hogy az arany ára gazdasági válságok idején és a rosszabb időszakokban emelkedik a legjobban, nagyon jól védi az egyéb megtakarításokat és befektetéseket. A stratégia szerint fennáll annak a lehetősége, hogy az arany hamarosan eléri az 1 800 USD/trójai unciát.

Az Arany Világtanács jelentése szerint 2020 első negyedévében 80% -kal nőtt az arany iránti kereslet, és a hírek szerint a koronavírus-járvány a növekedés fő oka. A nagy kormányzati kiadások az egész világon aggodalmakat vetettek fel a devizák valós eszközökhöz viszonyított értékével kapcsolatban.

„A Fiat pénznemei biztosan nem lesznek népszerűek a Covid utáni időszak befektetésekben” - mondja David Lenox, a Fat Prophets elemzője. Valójában az állami pénznemeket semmilyen valós érték vagy árucikk nem fedezi.

A fizikai arany egy univerzális világpénz, amely az egész világon rendkívül likvid, ráadásul nem esik infláció alá, és fenntartja értékét hosszú távon.