Akár 20 000 dollárt egy unciáért? Miért van itt az ideje a befektetés megkezdésének?

IBIS InGold Szerkesztősége

22. 04. 2020

A globális gazdaság válságban van, és egy ideig ez el is fog tartani. A munkanélküliség várhatóan gyorsan emelkedik. A GDP - az a mutató, amelyre vállalatként a gazdaság alakulásával kapcsolatban leginkább figyelünk - csökkenni fog. Szerintünk ez természetesen a nehéz idők előjele.

 

Senki sem gondolta, hogy a gazdaságot, valamint a pénz- és befektetési világot ennyire megrázza egy világjárvány. A befektetők keresik pénzük bebiztosításának módját, és az arany természetesen az egyik első választásuk. Ezért vannak olyan előrejelzések, amelyek még nagyobb dicsőséget jeleznek az aranynak, mint amire néhány hónappal ezelőtt számíthattunk volna. 

A bányászatot, más ágazatokhoz hasonlóan, intézkedések hulláma sújtotta. Számos jelentős bányának meg kellett szakítania, vagy legalábbis a szükséges minimumra korlátoznia működését, a betegség terjedésének leküzdésére irányuló intézkedések miatt. Pierre Lassonde, a Franco Nevada vezérigazgatója továbbra is optimista. „A bányák bezárása rövid távú ügy, amely két hétig, talán egy hónapig tart. Ráadásul a bányászati társaságoknak nagyon könnyű gyorsan kiváló eredményeket elérni” - kommentálja Lassonde a helyzetet. Elmondása szerint ezek a vállalatok nagy eredményeket fognak mutatni, például az energiaárak jelentős csökkenése miatt, amely a bányászat összes költségének 25%-át teszi ki.

A jelenlegi rendkívül magas aranyigény segíti a nemesfémet termelő vállalatokat. Hiszen senki sem akarja elveszíteni pénzét és az aranyba történő befektetés segítségével mindenki olyan biztonságos menedékhelyet keres, ahol befektetéseiket nem sújtja a válság.

Egy ilyen helyzet, még Lassond szemében is, erős fellendülést hoz az aranyárban, amelynek több mint fényes jövőt jósol. „Az arany ára gyorsan emelkedik. Azt hiszem, elérheti a 20 000 dollárt is kettő - öt éven belül! Az arany és a Dow Jones ipari index könnyen elérheti az egy-az-egyhez arányt. És ha nem éri el az egy-az-egyhez értéket, akkor legalábbis nagyon megközelíti” - mondja az aranybányászatba befektető Franco Nevada vezérigazgatója.

Más előrejelzők szerint is nagyon gyorsan növekedni fog az arany ára. A GoldCore-t képviselő Mark O'Byrne körültekintőbb becslése szerint egy vagy két év alatt legalább 5 000 dollárra emelkedik.

Az arany egyre vonzóbb termékké válik. Az előrejelzésekkel összefüggésben javasoljuk, hogy minél gyorsabban vásároljon aranyat és használja ki a várható összegekhez képest továbbra is viszonylag alacsony árakat. Minél előbb fektet be aranyba, annál hamarabb biztosítja magát a világot megrázó válság ellen. Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot pénzügyi tanácsadójával, aki segít a megtakarítások és az aranyba történő befektetés előkészítésében, hogy az Önnek a lehető legjobb legyen.