Aki lemarad, az nem arat. Hogyan tudjuk bebiztosítani magunkat a közelgő válság előtt?

IBIS InGold Szerkesztősége

24. 08. 2020

Válság lesz és nem lesz se pénz, se munka, se semmi. Hányszor hallottuk ezt már az elmúlt napokban, mintha egy katasztrófafilm forgatókönyvét olvasnánk. Nyilvánvaló, hogy a koronavírus - járvány következményei elkerülhetetlenek, és hogy ez a globális zavar mindannyiunk pénzét, munkáját és mindennapi életét befolyásolja. 

 

Mindazonáltal megvédheti magát a válság ellen, miközben minimalizálja annak következményeit. Mi lenne, ha saját hasznára fordítaná ezt a zuhanást, és erős, pénzügyileg független emberré válna?

Tudatosan! Összeállítottunk 5 tippet az Ön számára a válság leküzdésére.

 

1. Ne maradjon veszteg, dolgozzon tovább

A legrosszabb dolog, amit a járvány, a rendkívüli állapot és az elkövetkező válság idején tehetünk, hogy fejünkre húzzuk a takarót és várunk, amíg elmúlik. Persze, a jelen helyzet lehetőséget kínál arra, hogy több időt töltsünk a családdal vagy önmagunkkal. Ám ne hagyjuk, hogy az irányítás kikerüljön a kezünkből. Mint tudjuk: „Aki lemarad, az nem arat.”

Érdemes ebben a kellemetlen helyzetben is végiggondolni, hogy mit lépjünk, nehogy lemaradjunk. Számos ismeretterjesztő cikk vagy ingyenesen video tanfolyam segíthet új területeken tapasztalatokat szerezni, vagy továbblépni.

 

2. Gondoljon a tartalékokra

A pénzügyi válság valószínűleg sokunkat sújt. Ezért kell gondoskodnunk a pénzünkről és a tartalékainkról. A befektetésről szóló utolsó cikkben (2.0 Elhatározás: Hogyan teljesítheti álmait ebben az évben?) elolvashatta, hogy egy befektetésnél az a legfontosabb, hogy személyes vagy családi költségvetést készítsünk. Nehezebb időkben ez kétszeresen is igaz!

Nagyon fontos tudni, mire költünk. Írja fel költségeit papírra, és gondolja át hol lehet meghúzni egy kicsit, majd tegye az így megtakarított pénzt oda, ahol az gyarapodik. Ezzel létrehozhat egy biztonsági tartalékot, amelyre szükség esetén hagyatkozhat.

 

3. Fektessen be mint tapasztalt profi

A befektetésekre nagyon egyszerű szabály vonatkozik. Ha válság van, vásároljon! De természetesen józan ésszel mérlegelve. Ne menjen bele egy elhamarkodott befektetésbe csak azért, mert esik az ára. Fontos előre gondolkodni és figyelembe venni a befektetések jövőbeni alakulását.

A befektetési arany ára egy rakétaszerű növekedésének kezdetén áll. A szakértők azt jósolják, hogy két-öt év alatt elérheti az 5000 dollárt/trójai unciát, és ez még tovább növekedhet. Minél hamarabb vesz aranyat, annál jobb, és ami még fontosabb, ezzel bebiztosítja magát a közelgő válság ellen.

Mint tudjuk, az arany profitál a gazdasági válságból. Biztos kikötőként szolgál pénzének, és ezzel ellenáll a gazdasági válság viharjainak, amelyek negatív hatással lehetnek más beruházásokra. Most van itt az ideje, hogy befektessenek a sárga fémbe, mert az rögvest a védelmére kel. És most (az összes jó dolog harmadáig) még elérhető is. A kereslet azonban lényegesen magasabb, mint a kínálat, ezért nincs mire várni.

Azon kevés társaságok közé tartozunk, akik továbbra is rendelkeznek elég fizikai arannyal, hogy kielégítsék ügyfeleik ígényeit, és mivel hiszünk ebben a befektetési fémben, megpróbáljuk mindenki számára elérhetővé tenni. Már akár havonta 1200 HUF-tól is lehet aranyba befektetni. (Hogyan védheti meg magát a szegénységtől? Az iiplan az Ön vagyonőre)

 

4. A világ gyorsan változik

A világ átalakulóban van, és ez valószínűleg eltart még egy darabig. Az online környezet fontossága egyre növekszik, és az üzleti vállalkozások jelentős része éppen ott mozog. Minel többet megtud erről az irányzatról, annál szakavatottabb lesz ezen a szakterületen.

Manapság lehetőseg van online befektetésre. Például velünk elkezdheti az arany megtakarítást anélkül, hogy bárhova el kellene mennie, vagy bármit alá kellene írnia. A szerződést az Ön által a szerződésben megadott számlaszámról történő első befizetés aktiválja.

 

5. Készítsen terveket

Mindennek az alapja a tervezés. Tervezze meg gondosan, mit akar elérni, akár a munkájában, akár a befektetésben. Határozza meg a céljait, és készítsen egy cselekvési tervet, amellyel meg is tudja valósítani ezeket. Minden bizonnyal több utat is talál így, amelyek nemcsak a közelgő válság leküzdésében segítenek, hanem felkészülést jelentenek a későbbi gazdasági növekedésre is, amelyet Ön is a javára fordíthat.

Mint láthatja, nem kell aggódnia a álság miatt. Minden nehéz időszak lehetőséget jelent a továbblépésre. Ha bármilyen tanácsra van szüksége a költségvetésével és befektetéseivel kapcsolatban, hívja fel pénzügyi tanácsadóját, aki már átköltözött az online környezetbe, és távolról is segíthet Önnek. Jó egészséget es sikeres befektetéseket kivánunk.