Arany - biztonság a következő időszakra

IBIS InGold Szerkesztősége

31. 12. 2021

2022 elején járunk, ezért tekintsük át röviden az elmúlt 2021-es évet. Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni a bizalmat, amit cégünknek szavaznak. 2021-ben az aranytakarékba fektetett pénzeszközök éves növekedése a legmagasabb volt vállalatunk több mint tízéves történetében. A kifizetett megtakarítások volumenének emelkedése a 2020-as évhez képest, amely szintén rekordév volt, csaknem kétszeresére nőtt.

 

Kedves ügyfelek, kedves partnerek.

2022 elején járunk, ezért tekintsük át röviden az elmúlt 2021-es évet.

Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni a bizalmat, amit cégünknek szavaznak. 2021-ben az aranytakarékba fektetett pénzeszközök éves növekedése a legmagasabb volt vállalatunk több mint tízéves történetében. A kifizetett megtakarítások volumenének emelkedése a 2020-as évhez képest, amely szintén rekordév volt, csaknem kétszeresére nőtt.

Ez azt bizonyítja, hogy Európa-szerte egyre többen hisznek abban, hogy a mai instabil világban az aranytulajdon szükségszerűség, és segít a függetlenség elérésében.

Az év vége a sorozatban a második olyan év volt, amelyet a Covid-19 betegség világjárványa befolyásolt. Az arany egy kis szünetet tartott emelkedő pályáján a 2019-es és 2020-as meredek emelkedést követően. Ha összeadjuk az elmúlt két évet, az arany ára 2019-hez képest még mindig 14%-kal emelkedett. Ezt a felértékelődést egyetlen bank sem kínálja. Amint a vásárlások mennyiségéből látható, sokan Önök közül már tudtak élni az enyhe árcsökkenéssel, amelyet arra használtak fel, hogy növeljék a rendszeres megtakarítási összegeket, vagy esetleg rendkívüli, egyszeri fizikai arany- és ezüstvásárlásokat hajtsanak végre.

A rendszeresség a sikeres befektetés alfája és omegája. Az árátlagoló hatás a legfőbb előnye a rendszeres megtakarításoknak, amelyeket társaságunk az iiplan® és iiplanGold® termékek révén biztosít az Ön számára.

Az idei gazdasági és politikai kilátások azonban nem túl kedvezőek. Azt merjük prognosztizálni, hogy a világ továbbra is magas inflációval és magas államadóssággal fog küzdeni. Még ha a központi bankok a gyors infláció megfékezése érdekében kamatot is emelnek, akkor is nyomás alatt lesznek, hogy ne emeljék a kamatokat olyan meredeken, amennyire szükséges lenne, mert a magas kamatok megdrágítanák az államadósságot, és egyes országok számára már az adósság kamatainak kifizetése is rendkívül nehéz feladat lenne. A pénz megdrágulása lehet az oka annak is, hogy a részvények árfolyama az elmúlt években az olcsó pénzkínálatnak köszönhetően meredeken csökkent.

Az arany tehát továbbra is a kevés biztos pont egyike lesz ebben a bizonytalan világban. Bár más nyersanyagok jelenleg jóval a korábbi csúcsok felett vannak, az arany még mindig erre az időszakra vár. Nem tudjuk megmondani, hogy ez az elkövetkező hónapokban vagy egy kicsit később fog bekövetkezni. Meggyőződésünk azonban, hogy ez az időszak már nincs messze. Az pedig csak Önön múlik, hogy az aranyat biztonságként használja-e, amikor szüksége van rá, vagy pedig felhalmozott családi vagyonként fogja továbbadni utódainak.

Kedves ügyfelek, kedves partnerek. Az IBIS InGold jó egészséget, testi-lelki jólétet és nyugalmat kíván Önöknek az új esztendőre.

Hisszük, hogy a nálunk megmentett arany és ezüst hozzájárul ehhez a békéhez és jóléthez.

Boldog új évet kívánunk!