Befektetés diákként? 7 javaslatunk + 1 bónusz tippünk van az Ön számára. Induljon el a nagy pénzhez vezető úton

Radim Šlechta

13. 03. 2020

Soha nem lehetsz túl fiatal ahhoz, hogy befektess. Éppen ellenkezőleg: minél hamarabb gondolsz a pénzedre és teszel energiát egy boldog jövőbe anélkül, hogy foglalkoznál a kifizetés napjával, annál jobb. Néha nem könnyű navigálni a befektetések világában.

 

Az emberek mindenféle dolgot mondanak, és sok időbe telik, hogy kövessük és megjósoljuk a részvények, alapok vagy áruk árának alakulását. Sokkal jobb ezt az időt szórakoztatóbb tevékenységekre fordítani. Hogyan dolgozzon olyan befektetési portfólión, amely előre visz, miközben biztosít egy jó passzív jövedelmet (azaz pénzt, amelyet nem aktív munkával szerez)? 7 javaslatot + 1 bónusz tippet készítettünk. Ezeknek köszönhetően 5 perc alatt megtudhatja, hogyan működik a befektetések világa.

 

1. Soha nem tudhatja, mikor lesz szüksége pénzre

Ha nem rendelkezik állandó jövedelemmel, ne felejtse el, hogy előfordulhat olyan helyzet, amikor sürgősen pénzre vagy valami pénzre cserélhetőre lesz szüksége. Ami a befektetéseket illeti, ott az úgynevezett likviditást kell követnie. Gyorsan cserélheti a likvid befektetéseket pénzre vagy másik ingatlanra, ami megvédi Önt olyan pillanatokban, amikor a dolgok nem mennek túl jól.

 

2. A jövőben, igen - de nem túl távoli jövőben

Nem érdemes a túl távoli jövőt kémlelni, mert nem tudjuk pontosan, hogy mire és mikor van szükségünk pénzre. A nyugdíj megtakarítások, amelyeket megkezdésüktől számítva hosszú ideig nem használhat fel, olyan befektetések, amelyekre a jelenben nincs szüksége. Kezdje el 35 évesen.

De ne feledkezzen meg a jövőről. Ideálisan találjon hosszú távú, virágzó, szilárd likviditással rendelkező befektetést. Ez azt jelenti, hogy hosszú ideig működni fog, tőkét képez, és ugyanakkor gyorsan eladható, ha szükség van rá.

Nem kétséges, hogy jó megragadni egy történelmileg bizonyított eszközt. Ilyenbe befektetni védelmet nyújt a rosszabb időkkel szemben, ugyanakkor gyorsan, bárhol és bármikor eladható.

 

3. A rendszeresség fontos

Ami a beruházást illeti, nem fontos, hogy mekkora a költségvetése, főleg a legelején. A lényeg a rendszeresség. Amikor fiatalon kezdi el befektetési pályafutását, elegendő, ha a jövedelmének 5–10% -át használja egy befektetési portfólió létrehozására. A rendszeresen elvégzett apró dolgoknak nagyobb értelme van, mint a nagy dolgoknak, amelyeket csak egyszer tesz meg. Mindenhol ez van. Legyen szó edzésről, tanulásról vagy befektetésekről.

 

4. Beszéljen a szüleivel

A szülei kötöttek le befektetéseket az Ön számára? Elkezdhetik most, pl. levághatnak egy kicsit a „zsebpénzből”, és befektethetik valamibe, ami később profitot hoz? Beszéljen velük, menjen pénzügyi tanácsadóhoz, és keressen egy közös utat a megtakarításhoz.

Ilyen esetben is jobb likvid megoldásokat megragadni, amelyekben a pénzt fokozatosan helyezik el.

Ha például az iiplan-ben gondolkozik, havonta 500 koronával, akkor az iskola végén egy szilárd összege lesz aranyban, ami kétségkívül az egyik legjobb befektetés. Az ára régóta növekszik, és bárhol a világon elfogadják.

 

5. Még mindig megragadhatja a lehetőséget

Az ifjúságnak sok hátránya van; azonban egy tagadhatatlan befektetési előnye az, hogy csak önmagáról kell gondoskodnia (egyelőre) - nem kell gyerekeket etetni és nincs jelzálog a nyakán. Van-e jobb idő a kockázat vállalásra?

Választhat nagyon jövedelmező, de kockázatosabb befektetéseket, például a részvényeket. De legyen óvatos, ne tegyen mindent egy lapra, és a kockázatos befektetések mellett keressen biztonságos eszközöket, amelyek fedezik a befektetői hátát.

 

6. Megtakarítások felépítése? Egyértelmű!

A nyugdíj megtakarításokkal összehasonlítva érdemes lakás megtakarításokban gondolkodni. Minél hamarabb, annál jobb. A jövőben a lakhatással kell foglalkozni, és tekintettel a jelenlegi helyzetre, az ehhez szükséges eszközök biztosítása szinte szükségszerű. Saját ingatlanba költözve csökkenteni fogja a kezdeti beruházást, és így nem lesz annyira megterhelő. Egyébként is érdemes saját ingatlant vásárolni.

 

7. Oszd meg és uralkodj!

Nézze meg a beruházást egészében, és ne csak egy befektetésre összpontosítson. Manapság megfigyelhető tendencia a pénzt három területen elosztani - értékpapírok (részvények, kötvények és egyéb), ingatlanok és áruk. Minden rész ellátja sajátos funkcióját, és együttesen működnek minden időben.

Ami az ingatlant illeti, először a saját lakásával kezdjen, amelyet az lakás célú megtakarításával takarít meg. Ami az árut illeti, azt javasoljuk, hogy vásároljon aranyat pénzbiztosításként. Az arany ellenáll az inflációnak (egyszerűen fogalmazva: a pénz vásárlóereje csökkenésének), miközben válsághelyzetben is virágzik.

 

+1 bónusz javaslat: Kérjen második véleményt

Ha nem érdekli az egyes eszközök árainak grafikonja, valamint a megtakarítási és befektetési termékek ajánlata, bízzon a szakértőben. A pénzügyi tanácsadók ezt élvezik, és tanácsot adhatnak a megtakarítás megkezdésével és a befektetési lehetőségekkel kapcsolatban.

Ugyanakkor keressen megtakarítási és befektetési programokat, amelyek az Ön igényeihez igazíthatók és egyúttal gondoskodnak az unalmas dolgokról. Itt olvashatja el, hogy a mi iiplan-ünk miért ilyen program.

Most már csak sok szerencsét kívánunk Önnek a befektetéshez. Ha a cikk segített, akkor örülünk, ha megosztja ismerőseivel és segít kibővíteni barátai látókörét is.