Vásároljon aranyat, amíg magas az ára. Másfél év múlva 3000 dollárba is kerülhet.

IBIS InGold Szerkesztősége

24. 08. 2020

A négy nagy amerikai bank egyik tagja, a Bank of America közzétette az aranyárra vonatkozó becslését. A „A Fed nem tudja kinyomtatni az aranyat” cím alatt - A Fed nem lesz képes kinyomtatni az aranyat - a bank azt mondta, hogy a következő 18 hónapban az arany ára 3000 USD/trojai unciára emelkedik. Így több mint 50% -kal meghaladhatja a jelenlegi történelmi maximumot.

A bank 2000 USD-ra emeli a célár-becslést, amikor a világ elkezdett pénzt felszabadítani a gazdaság segítésére, ami a jelenlegi koronavírus világjárványnak következménye.

"A kormányzati költségvetési kiadások többszöri növekedése esetén a nemzeti valuták nagy nyomás alá kerülhetnek” - mondta Michael Widmer és Francisco Blanch elemzők a Bank of America jelentésében. Elmondásuk szerint a befektetők még mindig jobban törekszenek az aranyra. Az arany áremelkedését akadályozhatja az erős dollár, a csökkentett pénzügyi piaci illékonysága és az ékszer iránti alacsony kereslet Indiában és Kínában.

A bank arra számít, hogy az arany átlagára ebben az évben eléri a 1695 amerikai dollár/trójai unciát, 2021-ben pedig 2063 amerikai dollárt. Az arany 2011-ben érte el a legmagasabb árat, amikor egy trójai uncia 1921 amerikai dollárt ért.