Zlato – jistota na další období

Zlato – jistota na další období

31. 12. 2021
IBIS InGold

Jsme na konci roku 2021, a proto dovolte, abychom ho krátce zhodnotili. V prvé řadě bychom Vám chtěli poděkovat za důvěru, kterou naší společnosti dáváte. Roční nárůst objemu prostředků vložených do spoření do zlata je nejvyšší ve více než desetileté historii naší společnosti. Nárůst objemu uhrazených spoření ve srovnání s loňským rokem, který byl také rekordní, je skoro dvojnásobný.

Vážení klienti, milí partneři.

Jsme na konci roku 2021, a proto dovolte, abychom ho krátce zhodnotili.

V prvé řadě bychom Vám chtěli poděkovat za důvěru, kterou naší společnosti dáváte. Roční nárůst objemu prostředků vložených do spoření do zlata je nejvyšší ve více než desetileté historii naší společnosti. Nárůst objemu uhrazených spoření ve srovnání s loňským rokem, který byl také rekordní, je skoro dvojnásobný.

Je to důkaz toho, že stále více lidí v celé Evropě věří, že v současném nestabilním světě je vlastnictví zlata nutností a pomůže jim k dosažení nezávislosti.

Končící rok byl již druhým v řadě, který byl poznamenán pandemií nemoci Covid – 19. Zlato si po prudkém růstu v letech 2019 a 2020 vybralo menší pauzu na své cestě vzhůru. Sečteme-li ale poslední dva roky, je cena zlata stále proti roku 2019 výše o 14 %. To je zhodnocení, které žádná banka nenabízí. Jak je vidět na objemu nákupů, tak spousta z Vás již dokáže i s mírným poklesem ceny pracovat a využila ho k navýšení svých pravidelných částek ve spoření či případně k mimořádným jednorázovým nákupům fyzického zlata a stříbra.

Právě pravidelnost je alfou i omegou úspěšného investování. Efekt průměrování ceny je hlavní výhodou pravidelného spoření, které Vám naše společnost umožňuje v produktech iiplan® a iiplanGold®.

Ekonomický ani politický výhled na příští rok však není nijak optimistický. Troufneme si předpovědět, že svět bude nadále bojovat s vysokou inflací a vysokým zadlužením státních rozpočtů. I když budou centrální banky zvyšovat úrokové sazby, aby tlumily prudkou inflaci, budou pod tlakem, aby úrokové sazby nezvedaly tak razantně, jak by bylo potřeba, protože vysoké úroky by prodražily státní dluhy a jen splácení úroků za tyto dluhy by bylo pro některé státy velmi obtížné. Zdražování peněz by také mohlo být příčinou prudkého poklesu akcií, jejichž cena byla v minulých letech hnána právě přísunem levných peněz.

Zlato proto bude nadále jednou z mála jistot v tomto nejistém světě. Ačkoliv se ostatní komodity aktuálně pohybují vysoko nad hodnotou svých dosavadních maxim, zlato toto období teprve čeká. Nedokážeme říci, zda přijde již v nadcházejících měsících nového roku, nebo o něco málo později. Jsme však přesvědčeni, že toto období není nijak vzdálené. A je již jen na Vás, zda Vaše zlato použijete jako jistotu v době, kdy ho budete potřebovat, nebo ho předáte svým potomkům, jako vybudované rodinné bohatství.

Vážení klienti, milí partneři. IBIS InGold Vám přeje do nového roku především pevné zdraví, osobní pohodu a klid.

Věříme, že právě u nás naspořené zlato a stříbro k tomuto klidu a pohodě přispěje.

Šťastný nový rok!


Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit